Arkiivit suomalaisten uussiirtolaisten jälkhiin

Norjalais-suomalaisen liiton ja Vesisaaren Norja-Suomiseuran arkiivit oon tärkeimät lähtheet sekä vanheman ja uueman suomalaisen maahanmuuton histoorian ympäri.

Vesisaaressa oon vuositten myötä ollu kaksi eri paikalista suomalaista seuraa. Ensimäisen perustethiin vuona 1963, ja se oli ystävyysseura jossa oli myötä norjan- ja suomenkielisiä jäseniä. Toisen perustethiin vuona 1980, ja se oli uusitten maahanmuuttajitten oma seura. Maantäkkäävän organisasjuunin, Norsk-Finsk Forbund / Norjalais-suomalainen liiton, perustethiin vuona 1982. Artikkeli markkeeraa Suomi 100-juhlavuotta, ja se oon ensimäinen arkiivipresentasjuunisarjassa jossa muistelhaan viien unheetetun joukon ympäri prosjektissa Vi er også her! Mii leat nai dás! Tämä oon Finmarkunarkiivitten prosjekti missä säilytethään ja nostethaan näkyville säilyttämisen arvosia privaattiarkiivia.

Tästä näet arkiivit: http://www.arkivportalen.no

http://www.arkivportalen.no

 

Oversatt til kvensk av Kainun insitutti – Kvensk institutt 02.02.2018

Stikkord