Arkivdagen 2019 i Vardø – Evakueringshøsten 1944: samtale med et tidsvitne

Arkivdagen 2019 arrangeres lørdag 9. november kl. 17-19. Sted: Vardø flerbrukshus, Glasshus.

Arkivdagen tar for seg den dramatiske høsten i Finnmark i 1944. Denne høsten er det 75 år siden sovjetiske styrker gikk inn i Øst-Finnmark og 75 000 mennesker ble tvangsevakuert fra sine hjem av den tyske okkupasjonsmakten.

En av de evakuerte var 12 år gamle Trygg Øien fra Vardø. 9. november vil han delta i en samtale med Inger Lene Nyttingnes fra Varanger museum. Her vil han ta oss med inn i sine minner om den dramatiske tiden i Vardø, og videre på ferden sørover, som han og hans familie ble tvunget til å ta. Det vil også bli vist arkivmateriale på skjerm som belyser hvordan reisen, under denne siste fasen av 2. verdenskrig, ble gjennomført.

Vardø mandssangforening bidrar med musikalske innslag.

Enkel servering.

Arrangementet er gratis.

Hjertelig velkommen!