Arkivverkets vårslipp 2021:Tusenvis av historiske kilder fra andre verdenskrig tilgjengelig på Digitalarkivet

Arkivverket informerer i sin hjemmeside om sitt vårslipp 2021. Tusenvis av historiske kilder som dokumenterer nordmenn i eksil i Storbritannia under andre verdenskrig er publisert på Digitalarkivet, og dermed lett tilgjengelige for alle.

I vårslippene publiserer Arkivverket dokumenter og fotografier fra 2. verdenskrig i Digitalarkivet. I år er tema for kildene «Norge i Storbritannia», og forteller historier som få personer har hørt tidligere. Kildene er hentet fra arkiver som enten nylig er kommet til Arkivverket eller hvor taushetsplikten nylig er opphevet, eller de har vært i uorden og dermed lite tilgjengelige.

Les mer om kildene her, eller gå direkte til innholdsfortegnelsen til kildene i Digitalarkivet.

Mer om Arkivverket og deres vårslipp kan du lese her:

Mer om Arkivverket og deres vårslipp kan du lese her.

Illustrasjonsfoto: Marinelotter, matros von Hanno skyter pistol. Fotograf ukjent. Arkiv: Arkivverket.