“Barn i arkivet” – Video om barneminner i Finnmarksarkivene

Troms og Finnmark fylkesbibliotek markerer Arkivdagen 2021 med videoen «Barn i arkivet».

Se video:

Videoen om barneminner varer i fem minutter. Tegningene er funnet i Finnmarksarkivenes samlinger: det er tegninger fra Tana museum og 85 år gamle skolestiler fra IKA Finnmark. Fotografiene i filmen er fra fotoarkivet på fylkesbiblioteket. Filmen er tilgjengelig fra 10. november på Troms fylkesbiblioteks Youtube-kanal, og Finnmark  og Troms fylkesbiblioteks Facebook-sider. Filmen kan deles på Facebook, lastes ned til infoskjermer eller brukes i arrangementer.

Arkivdagen er blitt markert hvert år i november i nordiske arkivinstitusjoner siden 2001. Målet er å vekke interesse for arkiver som samfunnets minne. Fylkesbiblioteket har egne privatarkiver og et stort fotoarkiv i vår lokalsamling Finmarksbiblioteket. Fylkesbiblioteket i Finnmark har tidligere markert dagen i Vadsø bibliotekets lokaler med utstilling og foredrag fra inviterte forskere, historikere eller forfattere. De to siste årene har markeringen vært digitalt på grunn av pandemien.

Les mer om Arkivdagen på Arkivforbundets side: https://www.arkivforbundet.no/2018/04/19/arkivdagen/

Neste årets tema er «Skeive arkiver», arkivene sett fra et skeivt perspektiv eller minoritetsperspektiv.