2023 Ny fylkeskoordinator for privatarkiv

Honna Havas, fylkeskoordinator for privatarkiv i Finnmark

Honna Havas startet på fylkesbiblioteket 2. mai 2023. Som rådgiver for privatarkiver i Finnmark har Honna fylkeskoordinator ansvaret for Finnmarksarkivene (FARK). Dette er et nettverk for arkiver og museer med privatarkivsamlinger. I tillegg har hun ansvar for mottak, bevaring og formidling av privatarkiver på fylkesbiblioteket. Samlingen er i dag over 100 hyllemeter og omfatter arkiver etter organisasjoner, bedrifter, institusjoner og privatpersoner fra hele Finnmark. Honna har 25 års arbeidserfaring fra museumsfeltet med blant annet 17 år på Ä´vv Skoltesamisk Museum i Neiden, der hun følget museet fra arkitekttegninger til ferdigstillelse. Hun hadde hovedansvar for planlegging og realisering av museets basisutstilling. I tillegg har hun arbeidet 3,5 år på Grenselandlandmuseet i Kirkenes og 3,5 år på Trondenes Historiske Senter i Harstad der hun hadde ansvar blant annet for privatarkiver. Honna har hovedfag i arkeologi fra universitetet i Tromsø med mellomfag i sosialantropologi og noen vekttall geologi.